Kalandra fel!

Üdvözöljük!

Európa lakosságának kétharmada városokban él. Századunk egyik legfontosabb kihívása, hogy képessé tegyük városainkat arra, hogy hatékony és fenntartható szolgáltatásokat tudjanak nyújtani, miközben lakosaik biztonságos, egészséges, és folyamatosan fejlődő környezetben, megfelelő információk birtokában éljenek.

Az Urban Science projekt a városi Európa igényeire válaszol, ahol a jövő tudósainak készségei és tudása élhető, egészséges, fenntartható városokat alakíthat ki. Ezért a konzorciumi tagokkal együtt arra keressük a választ, hogyan használható fel a természettudományos tudás a városi problémák megoldására, ezáltal megmutatva a tanulóknak, miért érdemes a természettudományokkal foglalkozni.

Az Urban Science projekt a tanárokat abban segíti, hogy izgalmas és inspiráló példákon és módszereken keresztül alakítsák saját tanítási gyakorlatukat úgy, hogy a természettudomány kézzelfogható hasznát, értelmét is megmutassák növendékeiknek.

A kidolgozott tananyagokkal a tanulókat segíti versenyképesnek maradni gyorsan változó világunkban, amelynek megértéséhez a természettudományos tudás nélkülözhetetlen.

A városi környezetet , Arjen Wals professzor nyomán, “élő laboratóriumként” értelmezzük, ahol a tanulók felfedezhetik, hogyan használható a természettudományos tudás, és miként segítheti hozzá a városlakókat egy egészségesebb lakó- és munkakörnyezethez annak alkalmazása. A tananyagokban a mobilitás, az energia, a zöld terek, a víz, a levegő, az épületek és a hulladék témái kiemelt szerepet kapnak.

Kövesse nemzetközi csapatunk közös utazását a fenntarthatóság felé!

blueandgreenway_ITA legnagyobb fenyegetés bolygónk számára, ha azt hisszük, hogy valaki más majd meg fogja menteni.”  (Robert Swan)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.